Tiny Houses • Duurzaam • Innovatief • Stijlvol • Customized

 

Welkom bij Fabricasa

Fabricasa ontwerpt tiny houses die geheel naar de wens van de koper kunnen worden aangepast. We ontwerpen niet alleen de woning, maar ook meubels die onderdeel vormen van het ontwerp, zoals banken, kasten, tafels en bedden en meubels met gecombineerde functies.

Tiny Housing in Nederland

De Tiny House movement krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. De behoefte aan een duurzamere en milieubewustere leefstijl neemt toe. Ontspullen en consuminderen zijn daarbij aspecten die een steeds grotere rol gaan spelen. Om het milieu minder te belasten, maar ook om de woonkosten te drukken, kiest men voor een kleinere woning. Daarbij willen veel mensen ook nog zelf zorgen voor de energievoorziening en zelf voedsel verbouwen. Ook de toename van het aantal eenpersoonshuishoudens heeft gezorgd voor een groeiende vraag naar tiny houses.

De mensen die bewust voor een tiny house kiezen willen vaak ook de controle houden over het hele ontwerp- en bouwproces. Niet zelden is de toekomstige bewoner zelf ook de ontwerper en/of bouwer van het huis. Dit resulteert vaak in unieke huisjes met een persoonlijke touch. Veel tiny houses zijn vaak een bron van creativiteit, vindingrijkheid en vakmanschap.

Fabricasa biedt de tiny houser de mogelijkheid een prefab frame geheel naar eigen keuze in te richten, maar we ontwerpen ook tot in detail uitgewerkte huisjes die nog altijd naar wens kunnen worden aangepast. Houdt onze site in de gaten voor nieuwe ontwerpen en concepten.

 

Microkosmos 2

Binnenkort leest u hier meer over het nieuwe model Microkosmos 2. Dit is een aangepast model dat wij onlangs gepresenteerd hebben op de Tiny House Nederland Jamboree 2017. Hieronder ziet u alvast een paar impressietekeningen van het nieuwe ontwerp.

 

 

Microkosmos 1

Onder het motto "Biobased Tiny House" is de Microkosmos 1 ontworpen voor de Tiny House ontwerpwedstrijd in Almere. Microkosmos 1 wordt voornamelijk uit hout vervaardigd en is energieneutraal.

Naar wens kunnen bijvoorbeeld de wanden vervaardigd worden uit op maat gezaagde CLT-panelen en de gevel- en dakaftimmering van Accoya hout. Voor de isolatie kan dan voor houtvezel gekozen worden. Dit houdt de warmte langer vast. De draagconstructie bestaat in dit geval uit massieve houten CLT-elementen. Maar er kan ook gekozen worden voor het tekbouwsysteem. Hier zit de isolatie al in verwerkt.

Op het dak komen zonnepanelen. De houten gevel wordt een zogenaamde open gevel, waardoor er goed geventileerd wordt. Het gebruik van hout maakt het mogelijk de bouw betaalbaar te houden. Door het lichte bouwmateriaal is een lichte fundering voldoende. De houten bouwmethode maakt het mogelijk de woning snel te realiseren.

 

Interieur


In het interieur spelen de meubels een belangrijke rol. Eigenlijk wordt het huis ook gevormd door de meubels; deze bepalen in belangrijke mate de plattegrond. De meubels zijn eerder elementen met meerdere functies. In de woonkamer vormen de hoekbank, de eet/werktafel en de dressoirkast één geheel. De keuken bestaat uit één wand met alle functies en veel bergruimte. De slaaphoek bestaat uit een tweepersoonsbed met zowel onder als boven het bed bergruimte. Aan twee zijden van het bed zijn lage ramen geplaatst met uitzicht.

Tussen de keuken en de slaapruimte is een kleine maar overzichtelijke badkamer met toilet geplaatst. Achter het slaapvertrek is een berging met een mogelijkheid voor een wasmachine.

De hoge wand in de woonkamer wordt eveneens benut. Op de planken die zijn aangebracht kunnen boeken en dergelijke geplaatst worden. De planken voor het lange raam vormen tevens een decoratief geheel. De indeling zoals hier weergegeven kan naar wens altijd veranderd worden.

Het hoekzitelement is voor een groot panoramaraam geplaatst. Door deze opzet, de hoogte in het woongedeelte en de lange zichtlijn naar het slaapgedeelte ontstaat er toch een ruimtelijk gevoel in het kleine huis.

 

Exterieur

Het dak boven het slaapvertrek wordt gebruikt als dakterras. De bedoeling is dat het terras zwevend boven het dak wordt gelegd met een open structuur. Dit dak krijgt een lichte helling voor een goede afwatering. Op het terras kan een daktuintje in bakken worden aangelegd en langs de trapspijlen kan groen groeien. Ook bestaat er de mogelijkheid een koude kas op het terras te plaatsten. Het terras vergroot het leefgebied en de bewegingsruimte. Hierdoor heeft het huis een niet al te groot perceel nodig.

 

 

Contactgegevens

Contactpersonen:

Marlou Kramer en Tim Kramer

Email:

info@fabricasa.nl

 

 

Fabricasa is een onderdeel van Studio Fabritius

KvK nummer 71739394